Mitä on striimaus ja mistä striimauksen hinta muodostuu?

syys 10, 2024 | Striimaus

Mitkä tekijät vaikuttavat striimauksen hintaan?

Striimauksen hinnat voivat vaihdella merkittävästi riippuen projektin laajuudesta ja vaativuudesta. Hinnan määräytymiseen vaikuttavat esimerkiksi henkilöstöresurssit, striimaus laitteet ja striimaus ohjelma. Tässä kerromme, mistä striimauksen hinta muodostuu.

Esituotanto­kustannukset

Esituotanto sisältää kaiken suunnittelun ja valmistelun ennen varsinaista striimausta. Tämä voi sisältää siirtymien, etäpuhujien, esitysten ja muiden elementtien valmistelua. Hyvin suunniteltu esituotanto vähentää kuvauspäivän aikataulupaineita ja parantaa lopputuloksen laatua. Esituotannon laajuus ja kustannukset vaihtelevat projektin monimutkaisuuden mukaan.

Tuotanto­kustannukset

Tuotantovaiheessa striimaus varsinaisesti toteutetaan. Yksinkertaisin striimaus voidaan toteuttaa etänä, mutta laadukkaampi toteutus vaatii usein studion, striimaus kamerat ja työryhmän. Fluxmedia toteuttaa striimit tyypillisesti 2-4 hengen työryhmillä, joissa on esimerkiksi ohjaaja, äänitarkkailija, mediaoperaattori ja kameraoperaattori. Striimaus välineet, kuten robottikamerat ja ammattitason valaisimet, ovat keskeisiä laadukkaan tuotannon onnistumisessa. Kalusto striimaukseen valitaan aina tuotannon tarpeiden mukaan.

Muut kustannukset ja hinnoittelun läpinäkyvyys

Muita kustannuksia voivat olla striimausalustan maksut, teknisen toteutuksen lisenssit sekä kuljetuskustannukset. Striimin jälkituotanto, kuten tallenteiden editointi, voi myös lisätä kuluja. Fluxmediassa hinnoittelumme on läpinäkyvää ja perustuu sekä henkilöstö- että kalustokuluihin. Esimerkiksi striimaus YouTubeen voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti kahden hengen työryhmällä.

Kun pyydät tarjouksia striimistä eri toimittajilta, niin älä tuijota vain tarjouksen alinta riviä, vaan katso mitä maksamallasi rahalla käytännössä saa. Me Fluxmediassa avaamme hinnoittelumme auki niin henkilöstö- kuin kalustokulujen osalta ja tarjoamme asiakkaillemme aina kustannustehokkaita toteutusmalleja.

Fluxmedia – täyden palvelun video­tuotantoyhtiö

Etsitkö luotettavaa kumppania videotuotantoihin? Fluxmedia on valmiina auttamaan. Ota yhteyttä ja kerro projektistasi – suunnitellaan yhdessä paras mahdollinen ratkaisu.